Přejít k hlavnímu obsahu

Atletická halová sezóna ovlivněná koronavirem!!!

Halová sezóna roku 2021 byla jiná než všechny předchozí. Onemocnění Covid-19 zasáhlo do dění celého sportovního světa. Nemožnost kvalitního, někde i nějakého, tréninku způsobila to, že plno atletů tuto halovou sezónu tzv. „vypustila“. To způsobil i fakt, že do poslední chvíle nikdo nevěděl, zda vůbec nějaký závod proběhne a jakákoliv atletická příprava by měla mít nějaký cíl, který tím pádem nešel nastavit. Přesto se Českému atletickému svazu podařilo uspořádat pár závodů na výjimku Ministerstva zdravotnictví. Téměř všechny však byly určeny pouze pro reprezentanty. Jediný závod, kde se dalo závodit pro ostatní, bylo pouze MČR juniorů a dorostu, které proběhlo za velmi přísných hygienických podmínek.

Celkově se na start halové sezóny postavilo devět žáků naší školy. I přes minimum přípravy se jim podařilo získat na MČR dospělých bronzovou medaili zásluhou Kláry Krejčiříkové a při MČR juniorů a dorostu tři zlaté - opět Klára Krejčiříková ve výšce, Tadeáš Plaček na 400m a Natálie Hluší, která ke zlatu na 3000m přidala ještě stříbro z běhu na 1500m.

Věřme, že situace při venkovní sezóně již bude mnohem klidnější a že závody, které jsou v plánu, proběhnou již v klasickém režimu.

Soubory ke stažení