Přejít k hlavnímu obsahu
Pět medailí z MČR juniorů a dorostu, úžasný „double“ na nejkratší trati
Pět medailí z MČR juniorů a dorostu, úžasný „double“ na nejkratší trati

O víkendu 23.-25.2.2024 se uskutečnil vrchol halové sezóny, MČR juniorů a dorostu, který nám symbolicky uzavřel halovou sezónu. Na start tohoto mistrovství se na základě výkonů v sezóně nominovalo 17 atletů, kdy bohužel dva ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit na start.

Přesto se nám velmi dařilo.

Vrcholem mistrovství byl závod juniorů na 60m, kdy v nabitém startovním poli využili momentální formu dva spolužáci ze 3.A a vybojovali dva nejcennější kovy.

Jakub Toužín zvítězil třetím nejrychlejším českým juniorským časem všech dob – 6,75s (momentálně ho zařazuje na 29.místo v juniorech na světě!). Ještě vetší šok pak přišel v podání Šimona Peterky, který na cílové čáře proběhl druhý v osobním rekordu 6,89s a bere tak nečekané stříbro.

Oba kluci poté ještě s třetím zástupcem stejné třídy, Jirkou Sedláčkem, vybojovali stříbro ve štafetě juniorů VSK Univerzity Brno v čase 1:30,60 minuty.

Další nečekanou medaili získala v trojskoku dorostenek v novém osobním rekordu Sabina Žandová. Její nejdelší výkon měřil 11,27m.

Poslední medaili, bronzovou, si vyběhla Natálie Poláčková, ve štafetě juniorek AK Olympu Brno, která dosáhla času 1:39,88 minuty, což je nový klubový rekord tohoto klubu a současně pátý nejrychlejší čas české juniorské historie.

Dále jsme získali ještě několik finálových umístění do 8.místa. Těsně pod medailí, na 5.místě,  doběhl na 60m překážek Michael Udovenko (8,03 s), pátý byl také Jiří Sedláček v dálce (677cm) a k tomu přidal 7. místo ve výšce (187 cm), Tomáš Horák byl sedmý na 400m (50,46s) a ve štafetě Moravské Slávie na 4x200m čtvrtý, páté místo získala i Eliška Findejsová (11,10m) a osmé místo pak patří Damiánu Süsenbekovi ve výšce za 187 cm.

Veliká gratulace všem !!!