Přejít k hlavnímu obsahu
Lucie Netrefová 14. na MSJ v dálkovém plavání
Lucie Netrefová 14. na MSJ v dálkovém plavání

Uplynulý týden se v italském Algheru konalo Mistrovství světa juniorů v plavání na otevřené vodě.

Na závodech nás reprezentovala studentka II.B Lucie Netrefová. A jak si Lucka vedla ve světové konkurenci?

V pátek se postavila na start disciplíny na 7,5km. Lucka využila dobré postavení na startu a od prvního kola se pohybovala v popředí startovního pole. Po většinu závodu diktovala tempo největší hvězda šampionátu Američanka Claire Weinstein. Před závěrečným kolem se Lucka pohybovala na 10. místě, necelých 15“ od medailového umístění. V závěrečném kole nastoupily favoritky, na velmi vysoké tempo dokázalo zareagovat jen pár plavkyň. Lucka se lehce propadla na 14. místo, necelou 1:45 za vítězkou. Jedná se o velmi dobré umístění, zvláště když patřila v kategorii ročníkově k mladším plavkyním (v ročníku 2008 doplavala 4.).

Druhý den již stála na startu disciplíny, která na světovém okruhu měla premiéru. Jednalo se o disciplínu 3 km Knockout sprint, kdy se plavalo vyřazovacím systémem, nejdříve 1500 metrů, poté 1000 metrů a na závěr 500 metrů. Na start nastupovala bez velkého očekávání, jelikož se jednalo o závod, ve kterém se hodnotily všechny kategorie společně. Bohužel začátek závodu se nevyvíjel ideálně, po špatném startu se musela Lucka probíjet startovním polem do popředí. Postup mělo zajištěno prvních 10 plavců rozplavby. V polovině závodu se Lucka pohybovala na hraně postupu. Nakonec Lucce uplaval postup o necelé 4“.

Šampionát musíme hodnotit velmi pozitivně, v obou startech se pohybovala v popředí jen s malým odstupem od nejlepších. Lucce blahopřejeme k dosaženým výkonům a děkujeme za skvělou reprezentaci.